世界各国のリアルタイムなデータ・インテリジェンスで皆様をお手伝い

植物性タンパク質市場:製品タイプ、エンドユーザー、地域別(北米、欧州、アジア太平洋地域、中南米、中東・アフリカ):世界の産業分析、規模、シェア、成長、動向、予測、2025年~2032年

植物性タンパク質市場:製品タイプ、エンドユーザー、地域別(北米、欧州、アジア太平洋地域、中南米、中東・アフリカ):世界の産業分析、規模、シェア、成長、動向、予測、2025年~2032年


Plant-based Proteins Market by Product Type, End-Users, and Geography (North America, Europe, Asia Pacific, Latin America, and the Middle East and Africa): Global Industry Analysis, Size, Share, Growth, Trends, and Forecast, 2025 - 2032

Persistence Market Research社はこのほど、植物性タンパク質の世界市場に関する包括的なレポートを発表した。当レポートでは、促進要因、動向、機会、課題を含む重要な市場ダイナミクスを徹底的に評価し、市場構... もっと見る

 

 

出版社 出版年月 電子版価格 納期 ページ数 言語
Persistence Market Research
パーシスタンスマーケットリサーチ
2025年10月16日 US$4,995
シングルユーザライセンス
ライセンス・価格情報
注文方法はこちら
通常3-5営業日以内 200 英語

※当ページの内容はウェブ更新時の情報です。
最新版の価格やページ数などの情報についてはお問合せください。

日本語のページは自動翻訳を利用し作成しています。
実際のレポートは英文のみでご納品いたします。


 

サマリー

Persistence Market Research社はこのほど、植物性タンパク質の世界市場に関する包括的なレポートを発表した。当レポートでは、促進要因、動向、機会、課題を含む重要な市場ダイナミクスを徹底的に評価し、市場構造に関する詳細な洞察を提供しています。この調査レポートは、2025年から2032年までの世界の植物性タンパク質市場の予測成長軌道を概説する独占データと統計を掲載しています。

主な洞察

- 植物ベースのタンパク質市場規模(2025E):148億米ドル
- 予測市場価値(2032F):244億米ドル
- 世界市場成長率(CAGR 2025~2032): 24.4

植物性タンパク質市場

レポートの範囲

植物性タンパク質は、大豆、エンドウ豆、米、小麦、その他の植物性原料に由来し、動物性タンパク質の代替品として機能する。これらのタンパク質は、代替肉、代替乳製品、栄養補助食品、機能性食品など、様々な食品・飲料用途で重要な役割を果たしている。ビーガンやフレキシタリアン食に対する消費者の嗜好の高まりと、持続可能な食品ソリューションに対する需要の高まりが、植物性タンパク質市場の拡大を後押ししている。さらに、抽出・加工技術の進歩が植物性タンパク質製品の食感、味、機能性を向上させ、市場の成長をさらに促進している。

市場成長の促進要因

世界の植物性タンパク質市場は、心臓の健康状態の改善、体重管理、慢性疾患のリスク低減など、植物性食生活に関連する健康上の利点に対する消費者の意識の高まりによって牽引されている。さらに、温室効果ガスの排出や資源集約的な生産など、畜産が環境に与える影響が、植物性タンパク質源への移行を促している。革新的な植物性タンパク質製品の開発に対する食品メーカーの投資の増加と、植物性スポーツ栄養およびタンパク質サプリメントの人気の高まりが、市場の成長をさらに促進している。

市場の阻害要因:

急速な拡大にもかかわらず、植物性タンパク質市場は、味、食感、大豆や小麦のような特定のタンパク質源に関連するアレルゲンの懸念に関する課題に直面している。また、生産コストが高く、植物性タンパク質抽出プロセスの拡張性に限界があることも、製造業者にとってハードルとなっている。さらに、特に動物性タンパク質と比較して、植物性タンパク質の栄養的完全性に関して消費者が懐疑的であることも、広く採用されるための課題となっている。これらの懸念に対処するためには、製品の配合を改善し、消費者の認識を向上させるための継続的な研究開発努力が必要である。

市場機会:

植物性タンパク質市場は、タンパク質抽出、発酵、植物育種技術の技術的進歩によって大きな成長機会がもたらされる。クリーンラベルやオーガニックの植物性タンパク質製品に対する需要の高まりは、新興市場での浸透の増加とともに、業界プレーヤーに新たな道を開いている。さらに、食品メーカー、原料サプライヤー、研究機関の戦略的コラボレーションは、製品イノベーションと市場拡大を加速させることができる。化粧品、医薬品、動物飼料など、食品・飲料以外の植物性タンパク質用途の拡大は、市場の潜在力をさらに強化する。

本レポートで扱う主な質問

- 植物性タンパク質市場の世界的成長を促進する主な要因は何か?
- どのような植物性タンパク質源と用途が業界で牽引力を得ているか?
- 技術進歩は植物性タンパク質市場の競争環境をどのように形成しているか?
- 植物性タンパク質市場の主要プレイヤーは誰で、市場ポジションを維持するためにどのような戦略を採用しているのか?
- 世界の植物性タンパク質市場における新たなトレンドと今後の成長見通しは?

競合情報とビジネス戦略:

Cargill、Archer Daniels Midland (ADM)、Roquette Frères、Kerry Groupなど、世界の植物性タンパク質市場の大手企業は、市場での存在感を高めるため、製品革新、M&A、持続可能な調達戦略に注力している。各社は、タンパク質の純度、溶解性、官能特性を高める高度な加工技術に投資し、植物性タンパク質を消費者にとってより魅力的なものにしている。食品技術企業や小売ブランドとのコラボレーションは市場拡大を促進し、植物性食品新興企業への投資は業界の成長を促進する。さらに、メーカーはデジタル・マーケティングとeコマース・プラットフォームを活用して、より幅広い消費者層にリーチし、植物性タンパク質製品の販売促進を図っている。

主要企業のプロファイル

- A&B イングリディエント
- アーチャー・ダニエルズ・ミッドランド社
- AGT Food and Ingredients Inc.
- バーコン
- カーギル社
- コスクラ
- デュポン
- CHS社
- 不二製油ホールディングス
- グランビア
- グーシェン・バイオテクノロジー・グループグーシェン・バイオテクノロジー・グループ
- イングレディオン
- カンザスプロテインフーズLLC
- ケリーグループ
- ロケット・フレール
- テート&ライル
- タイタン・バイオテック
- ザ・スクーラー・カンパニー
- ウィルマー・インターナショナル
- その他

植物性プロテインの世界市場セグメンテーション

ソース別

- 大豆
- 小麦
- エンドウ豆
- 米
- スピルリナ
- その他

形態別

- 単離物
- 濃縮物
- 加水分解物

性質別

- オーガニック
- 従来型

用途別

- 機能性食品
- スナック&シリアル
- 代替乳製品
- ベーカリー&菓子
- 動物飼料
- スポーツ栄養
- その他

地域別

- 北米
- 欧州
- 東アジア
- 南アジア・オセアニア
- 中南米
- 中東・アフリカ

ページTOPに戻る


目次

1.要旨
1.1.世界の植物性タンパク質市場のスナップショット、2025年と2032年
1.2.市場機会評価、2025年~2032年、10億米ドル
1.3.主要市場動向
1.4.今後の市場予測
1.5.プレミアム市場の洞察
1.6.業界動向と主要市場イベント
1.7.PMR分析と提言
2.市場概要
2.1.市場の範囲と定義
2.2.市場ダイナミクス
2.2.1.促進要因
2.2.2.阻害要因
2.2.3.機会
2.2.4.課題
2.2.5.主要トレンド
2.3.COVID-19の影響分析
2.4.予測要因-関連性と影響
3.付加価値の洞察
3.1.バリューチェーン分析
3.2.製品採用/使用分析
3.3.主要市場プレイヤー
3.4.規制情勢
3.5.PESTLE分析
3.6.ポーターのファイブフォース分析
3.7.消費者行動分析
4.価格動向分析、2019-2032年
4.1.価格に影響を与える主な要因
4.2.価格分析、ソース別
4.3.地域別価格と製品嗜好
5.世界の植物性タンパク質市場の展望
5.1.主なハイライト
5.1.1.市場規模(トン)予測
5.1.2.市場規模(億米ドル)と前年比成長率
5.1.3.絶対額ビジネスチャンス
5.2.市場規模(10億米ドル)の分析と予測
5.2.1.過去の市場規模(10億米ドル)分析、2019年~2024年
5.2.2.現在の市場規模(10億米ドル)の分析と予測、2025-2032年
5.3.世界の植物性タンパク質市場の展望出典
5.3.1.過去の市場規模(億米ドル)および数量(トン)分析、供給源別、2019年~2024年
5.3.2.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)分析と予測:供給源別、2025年~2032年
5.3.2.1.大豆
5.3.2.2.小麦
5.3.2.3.エンドウ豆
5.3.2.4.米
5.3.2.5.スピルリナ
5.3.2.6.その他
5.3.3.市場の魅力度分析ソース
5.4.世界の植物性タンパク質市場の展望:形態
5.4.1.過去の市場規模(億米ドル)および数量(トン)分析、形態別、2019年~2024年
5.4.2.現在の市場規模(億米ドル)・数量(トン)分析と予測:形態別、2025-2032年
5.4.2.1.単離液
5.4.2.2.濃縮物
5.4.2.3.加水分解物
5.4.3.市場の魅力度分析形態
5.5.植物性プロテインの世界市場展望:自然
5.5.1.過去の市場規模(億米ドル)および数量(トン)分析、自然別、2019年~2024年
5.5.2.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)分析・予測:自然別、2025年~2032年
5.5.2.1.有機
5.5.2.2.慣行農法
5.5.3.市場魅力度分析:自然
5.6.植物性プロテインの世界市場展望:用途
5.6.1.過去の市場規模(億米ドル)および数量(トン)分析、用途別、2019年~2024年
5.6.2.現在の市場規模(億米ドル)・数量(トン)分析と予測:用途別、2025-2032年
5.6.2.1.機能性食品
5.6.2.2.スナック&シリアル
5.6.2.3.代替乳製品
5.6.2.4.ベーカリー&菓子
5.6.2.5.飼料
5.6.2.6.スポーツ栄養
5.6.2.7.その他
5.6.3.市場の魅力度分析用途
6.植物性プロテインの世界市場展望:地域
6.1.過去の市場規模(億米ドル)および数量(トン)分析、地域別、2019年~2024年
6.2.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測:地域別、2025年~2032年
6.2.1.北米
6.2.2.ラテンアメリカ
6.2.3.ヨーロッパ
6.2.4.東アジア
6.2.5.南アジア・オセアニア
6.2.6.中東・アフリカ
6.3.市場の魅力度分析地域別
7.北米植物性プロテインの市場展望
7.1.市場別の過去市場規模(億米ドル)および数量(トン)分析、2019年~2024年
7.1.1.国別
7.1.2.供給源別
7.1.3.形態別
7.1.4.性質別
7.1.5.用途別
7.2.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、国別、2025~2032年
7.2.1.米国
7.2.2.カナダ
7.3.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、供給源別、2025~2032年
7.3.1.大豆
7.3.2.小麦
7.3.3.エンドウ豆
7.3.4.米
7.3.5.スピルリナ
7.3.6.その他
7.4.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、形態別、2025~2032年
7.4.1.単離液
7.4.2.濃縮物
7.4.3.加水分解物
7.5.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、性質別、2025~2032年
7.5.1.有機
7.5.2.在来種
7.6.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、用途別、2025~2032年
7.6.1.機能性食品
7.6.2.スナック&シリアル
7.6.3.代替乳製品
7.6.4.ベーカリー・菓子
7.6.5.飼料
7.6.6.スポーツ栄養
7.6.7.その他
7.7.市場魅力度分析
8.欧州植物性タンパク質市場の展望
8.1.過去の市場規模(億米ドル)および数量(トン)分析、市場別、2019年~2024年
8.1.1.国別
8.1.2.供給源別
8.1.3.形態別
8.1.4.性質別
8.1.5.用途別
8.2.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、国別、2025~2032年
8.2.1.ドイツ
8.2.2.フランス
8.2.3.イギリス
8.2.4.イタリア
8.2.5.スペイン
8.2.6.ロシア
8.2.7.その他のヨーロッパ
8.3.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、供給源別、2025~2032年
8.3.1.大豆
8.3.2.小麦
8.3.3.エンドウ豆
8.3.4.米
8.3.5.スピルリナ
8.3.6.その他
8.4.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、形態別、2025~2032年
8.4.1.単離液
8.4.2.濃縮物
8.4.3.加水分解物
8.5.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、性質別、2025~2032年
8.5.1.有機
8.5.2.在来種
8.6.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、用途別、2025~2032年
8.6.1.機能性食品
8.6.2.スナック&シリアル
8.6.3.代替乳製品
8.6.4.ベーカリー・菓子
8.6.5.飼料
8.6.6.スポーツ栄養
8.6.7.その他
8.7.市場魅力度分析
9.東アジアの植物性プロテインの市場展望
9.1.市場別の過去市場規模(億米ドル)および数量(トン)分析、2019年~2024年
9.1.1.国別
9.1.2.供給源別
9.1.3.形態別
9.1.4.性質別
9.1.5.用途別
9.2.現在の市場規模(10億米ドル)の分析と予測、国別、2025-2032年
9.2.1.中国
9.2.2.日本
9.2.3.韓国
9.3.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、供給源別、2025~2032年
9.3.1.大豆
9.3.2.小麦
9.3.3.エンドウ豆
9.3.4.米
9.3.5.スピルリナ
9.3.6.その他
9.4.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、形態別、2025~2032年
9.4.1.単離液
9.4.2.濃縮物
9.4.3.加水分解物
9.5.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、性質別、2025~2032年
9.5.1.有機
9.5.2.在来種
9.6.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、用途別、2025~2032年
9.6.1.機能性食品
9.6.2.スナック&シリアル
9.6.3.代替乳製品
9.6.4.ベーカリー・菓子
9.6.5.飼料
9.6.6.スポーツ栄養
9.6.7.その他
9.7.市場魅力度分析
10.南アジア・オセアニア植物性プロテインの市場展望
10.1.市場別の過去市場規模(億米ドル)および数量(トン)分析、2019年~2024年
10.1.1.国別
10.1.2.供給源別
10.1.3.形態別
10.1.4.性質別
10.1.5.用途別
10.2.現在の市場規模(10億米ドル)の分析と予測、国別、2025-2032年
10.2.1.インド
10.2.2.インドネシア
10.2.3.タイ
10.2.4.シンガポール
10.2.5.ANZ
10.2.6.その他の南アジア・オセアニア
10.3.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、供給源別、2025~2032年
10.3.1.大豆
10.3.2.小麦
10.3.3.エンドウ豆
10.3.4.米
10.3.5.スピルリナ
10.3.6.その他
10.4.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、形態別、2025~2032年
10.4.1.単離液
10.4.2.濃縮物
10.4.3.加水分解物
10.5.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、性質別、2025~2032年
10.5.1.有機
10.5.2.在来種
10.6.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、用途別、2025~2032年
10.6.1.機能性食品
10.6.2.スナック&シリアル
10.6.3.代替乳製品
10.6.4.ベーカリー・菓子
10.6.5.飼料
10.6.6.スポーツ栄養
10.6.7.その他
10.7.市場魅力度分析
11.ラテンアメリカの植物性タンパク質市場の展望
11.1.市場別の過去市場規模(億米ドル)および数量(トン)分析、2019年~2024年
11.1.1.国別
11.1.2.供給源別
11.1.3.形態別
11.1.4.性質別
11.1.5.用途別
11.2.現在の市場規模(10億米ドル)の分析と予測、国別、2025-2032年
11.2.1.ブラジル
11.2.2.メキシコ
11.2.3.その他のラテンアメリカ
11.3.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、供給源別、2025~2032年
11.3.1.大豆
11.3.2.小麦
11.3.3.エンドウ豆
11.3.4.米
11.3.5.スピルリナ
11.3.6.その他
11.4.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、形態別、2025~2032年
11.4.1.単離液
11.4.2.濃縮物
11.4.3.加水分解物
11.5.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、性質別、2025~2032年
11.5.1.有機
11.5.2.在来種
11.6.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、用途別、2025~2032年
11.6.1.機能性食品
11.6.2.スナック&シリアル
11.6.3.代替乳製品
11.6.4.ベーカリー・菓子
11.6.5.飼料
11.6.6.スポーツ栄養
11.6.7.その他
11.7.市場魅力度分析
12.中東・アフリカ植物性プロテインの市場展望
12.1.市場別の過去市場規模(億米ドル)および数量(トン)分析、2019年~2024年
12.1.1.国別
12.1.2.供給源別
12.1.3.形態別
12.1.4.性質別
12.1.5.用途別
12.2.現在の市場規模(10億米ドル)の分析と予測、国別、2025-2032年
12.2.1.GCC諸国
12.2.2.エジプト
12.2.3.南アフリカ
12.2.4.北アフリカ
12.2.5.その他の中東・アフリカ
12.3.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、供給源別、2025~2032年
12.3.1.大豆
12.3.2.小麦
12.3.3.エンドウ豆
12.3.4.米
12.3.5.スピルリナ
12.3.6.その他
12.4.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、形態別、2025~2032年
12.4.1.単離液
12.4.2.濃縮物
12.4.3.加水分解物
12.5.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、性質別、2025~2032年
12.5.1.有機
12.5.2.在来種
12.6.現在の市場規模(億米ドル)および数量(トン)の分析と予測、用途別、2025~2032年
12.6.1.機能性食品
12.6.2.スナック&シリアル
12.6.3.代替乳製品
12.6.4.ベーカリー・菓子
12.6.5.飼料
12.6.6.スポーツ栄養
12.6.7.その他
12.7.市場魅力度分析
13.競争環境
13.1.市場シェア分析、2024年
13.2.市場構造
13.2.1.市場別競争激化度マッピング
13.2.2.競争ダッシュボード
13.3.企業プロフィール(詳細 - 概要、財務、戦略、最近の動向)
13.3.1.A&B イングリディエント
13.3.1.1.概要
13.3.1.2.セグメントとソース
13.3.1.3.主要財務データ
13.3.1.4.市場動向
13.3.1.5.市場戦略
13.3.2.アーチャー・ダニエルズ・ミッドランド社
13.3.3.AGT Food and Ingredients Inc.
13.3.4.バーコン
13.3.5.カーギル・インコーポレイテッド
13.3.6.コスクラ
13.3.7.デュポン
13.3.8.CHS社
13.3.9.不二製油ホールディングス
13.3.10.グランビア・ピーエルシー
13.3.11.グーシェン・バイオテクノロジー・グループ Co.Ltd.
13.3.12.イングレディオン
13.3.13.カンザスプロテインフーズLLC
13.3.14.ケリーグループ
13.3.15.ロケット・フレール
13.3.16.テート&ライル
13.3.17.タイタン・バイオテック
13.3.18.ザ・スクーラー・カンパニー
13.3.19.ウィルマー・インターナショナル
13.3.20.その他
14.付録
14.1.調査方法
14.2.調査の前提
14.3.頭字語および略語

 

ページTOPに戻る


 

Summary

Persistence Market Research has recently released a comprehensive report on the worldwide market for plant-based proteins. The report offers a thorough assessment of crucial market dynamics, including drivers, trends, opportunities, and challenges, providing detailed insights into the market structure. This research publication presents exclusive data and statistics outlining the anticipated growth trajectory of the global plant-based proteins market from 2025 to 2032.

Key Insights:

• Plant-Based Proteins Market Size (2025E): USD 14.8 Billion
• Projected Market Value (2032F): USD 24.4 Billion
• Global Market Growth Rate (CAGR 2025 to 2032): 24.4

Plant-Based Proteins Market -

Report Scope:

Plant-based proteins are derived from sources such as soy, pea, rice, wheat, and other plant-based raw materials, serving as alternatives to animal-derived proteins. These proteins play a vital role in various food and beverage applications, including meat alternatives, dairy substitutes, nutritional supplements, and functional foods. The rising consumer preference for vegan and flexitarian diets, along with the growing demand for sustainable food solutions, is driving the expansion of the plant-based proteins market. In addition, advancements in extraction and processing technologies are enhancing the texture, taste, and functionality of plant-based protein products, further propelling market growth.

Market Growth Drivers:

The global plant-based proteins market is driven by increasing consumer awareness of health benefits associated with plant-based diets, such as improved heart health, weight management, and reduced risk of chronic diseases. Additionally, the environmental impact of animal agriculture, including greenhouse gas emissions and resource-intensive production, is encouraging the shift towards plant-based protein sources. Rising investments by food manufacturers in the development of innovative plant-based protein products, coupled with the growing popularity of plant-based sports nutrition and protein supplements, are further fueling market growth.

Market Restraints:

Despite the rapid expansion, the plant-based proteins market faces challenges related to taste, texture, and allergen concerns associated with certain protein sources like soy and wheat. High production costs and limited scalability of plant-based protein extraction processes also pose hurdles for manufacturers. Additionally, consumer skepticism regarding the nutritional completeness of plant-based proteins, particularly in comparison to animal-based proteins, remains a challenge for widespread adoption. Addressing these concerns requires continuous research and development efforts to enhance product formulations and improve consumer awareness.

Market Opportunities:

The plant-based proteins market presents significant growth opportunities driven by technological advancements in protein extraction, fermentation, and plant breeding techniques. The rising demand for clean-label and organic plant-based protein products, along with increasing penetration in emerging markets, is opening new avenues for industry players. Moreover, strategic collaborations between food manufacturers, ingredient suppliers, and research institutions can accelerate product innovation and market expansion. The expansion of plant-based protein applications beyond food and beverages, including cosmetics, pharmaceuticals, and animal feed, further strengthens market potential.

Key Questions Answered in the Report:

• What are the primary factors driving the growth of the plant-based proteins market globally?
• Which plant-based protein sources and applications are gaining traction in the industry?
• How are technological advancements shaping the competitive landscape of the plant-based proteins market?
• Who are the key players in the plant-based proteins market, and what strategies are they adopting to maintain their market position?
• What are the emerging trends and future growth prospects in the global plant-based proteins market?

Competitive Intelligence and Business Strategy:

Leading players in the global plant-based proteins market, including Cargill, Archer Daniels Midland (ADM), Roquette Frères, and Kerry Group, focus on product innovation, mergers and acquisitions, and sustainable sourcing strategies to strengthen their market presence. Companies are investing in advanced processing techniques to enhance protein purity, solubility, and sensory attributes, making plant-based proteins more appealing to consumers. Collaborations with food technology firms and retail brands facilitate market expansion, while increasing investments in plant-based food startups drive industry growth. Additionally, manufacturers are leveraging digital marketing and e-commerce platforms to reach a broader consumer base and promote plant-based protein products.

Key Companies Profiled:

• A&B Ingredients
• Archer Daniels Midland Company
• AGT Food and Ingredients Inc.
• Burcon
• Cargill Incorporated
• Cosucra
• DuPont
• CHS Inc.
• Fuji Oil Holdings Inc.
• Glanbia Plc
• Gushen Biotechnology Group Co. Ltd.
• Ingredion
• Kansas Protein Foods LLC
• Kerry Group Plc
• Roquette Freres
• Tate & Lyle
• Titan Biotech Ltd.
• The Scoular Company
• Wilmar International Ltd.
• Others

Global Plant-based Proteins Market Segmentation

By Source:

• Soy
• Wheat
• Pea
• Rice
• Spirulina
• Others

By Form:

• Isolates
• Concentrates
• Hydrolysates

By Nature:

• Organic
• Conventional

By Application:

• Functional Foods
• Snacks & Cereals
• Dairy Alternatives
• Bakery & Confectionery
• Animal Feed
• Sports Nutrition
• Others

By Region:

• North America
• Europe
• East Asia
• South Asia and Oceania
• Latin America
• Middle East & Africa



ページTOPに戻る


Table of Contents

1. Executive Summary
1.1. Global Plant-based Proteins Market Snapshot, 2025 and 2032
1.2. Market Opportunity Assessment, 2025-2032, US$ Bn
1.3. Key Market Trends
1.4. Future Market Projections
1.5. Premium Market Insights
1.6. Industry Developments and Key Market Events
1.7. PMR Analysis and Recommendations
2. Market Overview
2.1. Market Scope and Definition
2.2. Market Dynamics
2.2.1. Drivers
2.2.2. Restraints
2.2.3. Opportunity
2.2.4. Challenges
2.2.5. Key Trends
2.3. COVID-19 Impact Analysis
2.4. Forecast Factors - Relevance and Impact
3. Value Added Insights
3.1. Value Chain Analysis
3.2. Product Adoption / Usage Analysis
3.3. Key Market Players
3.4. Regulatory Landscape
3.5. PESTLE Analysis
3.6. Porter’s Five Force Analysis
3.7. Consumer Behavior Analysis
4. Price Trend Analysis, 2019-2032
4.1. Key Factors Impacting Prices
4.2. Pricing Analysis, By Source
4.3. Regional Prices and Product Preferences
5. Global Plant-based Proteins Market Outlook
5.1. Key Highlights
5.1.1. Market Volume (Tons) Projections
5.1.2. Market Size (US$ Bn) and Y-o-Y Growth
5.1.3. Absolute $ Opportunity
5.2. Market Size (US$ Bn) Analysis and Forecast
5.2.1. Historical Market Size (US$ Bn) Analysis, 2019-2024
5.2.2. Current Market Size (US$ Bn) Analysis and Forecast, 2025-2032
5.3. Global Plant-based Proteins Market Outlook: Source
5.3.1. Historical Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis, By Source, 2019-2024
5.3.2. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Source, 2025-2032
5.3.2.1. Soy
5.3.2.2. Wheat
5.3.2.3. Pea
5.3.2.4. Rice
5.3.2.5. Spirulina
5.3.2.6. Others
5.3.3. Market Attractiveness Analysis: Source
5.4. Global Plant-based Proteins Market Outlook: Form
5.4.1. Historical Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis, By Form, 2019-2024
5.4.2. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Form, 2025-2032
5.4.2.1. Isolates
5.4.2.2. Concentrates
5.4.2.3. Hydrolysates
5.4.3. Market Attractiveness Analysis: Form
5.5. Global Plant-based Proteins Market Outlook: Nature
5.5.1. Historical Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis, By Nature, 2019-2024
5.5.2. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Nature, 2025-2032
5.5.2.1. Organic
5.5.2.2. Conventional
5.5.3. Market Attractiveness Analysis: Nature
5.6. Global Plant-based Proteins Market Outlook: Application
5.6.1. Historical Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis, By Application, 2019-2024
5.6.2. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Application, 2025-2032
5.6.2.1. Functional Foods
5.6.2.2. Snacks & Cereals
5.6.2.3. Dairy Alternatives
5.6.2.4. Bakery & Confectionery
5.6.2.5. Animal Feed
5.6.2.6. Sports Nutrition
5.6.2.7. Others
5.6.3. Market Attractiveness Analysis: Application
6. Global Plant-based Proteins Market Outlook: Region
6.1. Historical Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis, By Region, 2019-2024
6.2. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Region, 2025-2032
6.2.1. North America
6.2.2. Latin America
6.2.3. Europe
6.2.4. East Asia
6.2.5. South Asia and Oceania
6.2.6. Middle East & Africa
6.3. Market Attractiveness Analysis: Region
7. North America Plant-based Proteins Market Outlook
7.1. Historical Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis, By Market, 2019-2024
7.1.1. By Country
7.1.2. By Source
7.1.3. By Form
7.1.4. By Nature
7.1.5. By Application
7.2. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Country, 2025-2032
7.2.1. U.S.
7.2.2. Canada
7.3. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Source, 2025-2032
7.3.1. Soy
7.3.2. Wheat
7.3.3. Pea
7.3.4. Rice
7.3.5. Spirulina
7.3.6. Others
7.4. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Form, 2025-2032
7.4.1. Isolates
7.4.2. Concentrates
7.4.3. Hydrolysates
7.5. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Nature, 2025-2032
7.5.1. Organic
7.5.2. Conventional
7.6. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Application, 2025-2032
7.6.1. Functional Foods
7.6.2. Snacks & Cereals
7.6.3. Dairy Alternatives
7.6.4. Bakery & Confectionery
7.6.5. Animal Feed
7.6.6. Sports Nutrition
7.6.7. Others
7.7. Market Attractiveness Analysis
8. Europe Plant-based Proteins Market Outlook
8.1. Historical Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis, By Market, 2019-2024
8.1.1. By Country
8.1.2. By Source
8.1.3. By Form
8.1.4. By Nature
8.1.5. By Application
8.2. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Country, 2025-2032
8.2.1. Germany
8.2.2. France
8.2.3. U.K.
8.2.4. Italy
8.2.5. Spain
8.2.6. Russia
8.2.7. Rest of Europe
8.3. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Source, 2025-2032
8.3.1. Soy
8.3.2. Wheat
8.3.3. Pea
8.3.4. Rice
8.3.5. Spirulina
8.3.6. Others
8.4. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Form, 2025-2032
8.4.1. Isolates
8.4.2. Concentrates
8.4.3. Hydrolysates
8.5. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Nature, 2025-2032
8.5.1. Organic
8.5.2. Conventional
8.6. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Application, 2025-2032
8.6.1. Functional Foods
8.6.2. Snacks & Cereals
8.6.3. Dairy Alternatives
8.6.4. Bakery & Confectionery
8.6.5. Animal Feed
8.6.6. Sports Nutrition
8.6.7. Others
8.7. Market Attractiveness Analysis
9. East Asia Plant-based Proteins Market Outlook:
9.1. Historical Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis, By Market, 2019-2024
9.1.1. By Country
9.1.2. By Source
9.1.3. By Form
9.1.4. By Nature
9.1.5. By Application
9.2. Current Market Size (US$ Bn) Analysis and Forecast, By Country, 2025-2032
9.2.1. China
9.2.2. Japan
9.2.3. South Korea
9.3. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Source, 2025-2032
9.3.1. Soy
9.3.2. Wheat
9.3.3. Pea
9.3.4. Rice
9.3.5. Spirulina
9.3.6. Others
9.4. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Form, 2025-2032
9.4.1. Isolates
9.4.2. Concentrates
9.4.3. Hydrolysates
9.5. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Nature, 2025-2032
9.5.1. Organic
9.5.2. Conventional
9.6. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Application, 2025-2032
9.6.1. Functional Foods
9.6.2. Snacks & Cereals
9.6.3. Dairy Alternatives
9.6.4. Bakery & Confectionery
9.6.5. Animal Feed
9.6.6. Sports Nutrition
9.6.7. Others
9.7. Market Attractiveness Analysis
10. South Asia & Oceania Plant-based Proteins Market Outlook:
10.1. Historical Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis, By Market, 2019-2024
10.1.1. By Country
10.1.2. By Source
10.1.3. By Form
10.1.4. By Nature
10.1.5. By Application
10.2. Current Market Size (US$ Bn) Analysis and Forecast, By Country, 2025-2032
10.2.1. India
10.2.2. Indonesia
10.2.3. Thailand
10.2.4. Singapore
10.2.5. ANZ
10.2.6. Rest of South Asia & Oceania
10.3. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Source, 2025-2032
10.3.1. Soy
10.3.2. Wheat
10.3.3. Pea
10.3.4. Rice
10.3.5. Spirulina
10.3.6. Others
10.4. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Form, 2025-2032
10.4.1. Isolates
10.4.2. Concentrates
10.4.3. Hydrolysates
10.5. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Nature, 2025-2032
10.5.1. Organic
10.5.2. Conventional
10.6. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Application, 2025-2032
10.6.1. Functional Foods
10.6.2. Snacks & Cereals
10.6.3. Dairy Alternatives
10.6.4. Bakery & Confectionery
10.6.5. Animal Feed
10.6.6. Sports Nutrition
10.6.7. Others
10.7. Market Attractiveness Analysis
11. Latin America Plant-based Proteins Market Outlook:
11.1. Historical Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis, By Market, 2019-2024
11.1.1. By Country
11.1.2. By Source
11.1.3. By Form
11.1.4. By Nature
11.1.5. By Application
11.2. Current Market Size (US$ Bn) Analysis and Forecast, By Country, 2025-2032
11.2.1. Brazil
11.2.2. Mexico
11.2.3. Rest of Latin America
11.3. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Source, 2025-2032
11.3.1. Soy
11.3.2. Wheat
11.3.3. Pea
11.3.4. Rice
11.3.5. Spirulina
11.3.6. Others
11.4. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Form, 2025-2032
11.4.1. Isolates
11.4.2. Concentrates
11.4.3. Hydrolysates
11.5. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Nature, 2025-2032
11.5.1. Organic
11.5.2. Conventional
11.6. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Application, 2025-2032
11.6.1. Functional Foods
11.6.2. Snacks & Cereals
11.6.3. Dairy Alternatives
11.6.4. Bakery & Confectionery
11.6.5. Animal Feed
11.6.6. Sports Nutrition
11.6.7. Others
11.7. Market Attractiveness Analysis
12. Middle East & Africa Plant-based Proteins Market Outlook:
12.1. Historical Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis, By Market, 2019-2024
12.1.1. By Country
12.1.2. By Source
12.1.3. By Form
12.1.4. By Nature
12.1.5. By Application
12.2. Current Market Size (US$ Bn) Analysis and Forecast, By Country, 2025-2032
12.2.1. GCC Countries
12.2.2. Egypt
12.2.3. South Africa
12.2.4. Northern Africa
12.2.5. Rest of Middle East & Africa
12.3. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Source, 2025-2032
12.3.1. Soy
12.3.2. Wheat
12.3.3. Pea
12.3.4. Rice
12.3.5. Spirulina
12.3.6. Others
12.4. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Form, 2025-2032
12.4.1. Isolates
12.4.2. Concentrates
12.4.3. Hydrolysates
12.5. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Nature, 2025-2032
12.5.1. Organic
12.5.2. Conventional
12.6. Current Market Size (US$ Bn) and Volume (Tons) Analysis and Forecast, By Application, 2025-2032
12.6.1. Functional Foods
12.6.2. Snacks & Cereals
12.6.3. Dairy Alternatives
12.6.4. Bakery & Confectionery
12.6.5. Animal Feed
12.6.6. Sports Nutrition
12.6.7. Others
12.7. Market Attractiveness Analysis
13. Competition Landscape
13.1. Market Share Analysis, 2024
13.2. Market Structure
13.2.1. Competition Intensity Mapping by Market
13.2.2. Competition Dashboard
13.3. Company Profiles (Details - Overview, Financials, Strategy, Recent Developments)
13.3.1. A&B Ingredients
13.3.1.1. Overview
13.3.1.2. Segments and Sources
13.3.1.3. Key Financials
13.3.1.4. Market Developments
13.3.1.5. Market Strategy
13.3.2. Archer Daniels Midland Company
13.3.3. AGT Food and Ingredients Inc.
13.3.4. Burcon
13.3.5. Cargill Incorporated
13.3.6. Cosucra
13.3.7. DuPont
13.3.8. CHS Inc.
13.3.9. Fuji Oil Holdings Inc.
13.3.10. Glanbia Plc
13.3.11. Gushen Biotechnology Group Co. Ltd.
13.3.12. Ingredion
13.3.13. Kansas Protein Foods LLC
13.3.14. Kerry Group Plc
13.3.15. Roquette Freres
13.3.16. Tate & Lyle
13.3.17. Titan Biotech Ltd.
13.3.18. The Scoular Company
13.3.19. Wilmar International Ltd.
13.3.20. Others
14. Appendix
14.1. Research Methodology
14.2. Research Assumptions
14.3. Acronyms and Abbreviations

 

ページTOPに戻る

ご注文は、お電話またはWEBから承ります。お見積もりの作成もお気軽にご相談ください。

webからのご注文・お問合せはこちらのフォームから承ります

Persistence Market Research社の 食品・飲料分野 での最新刊レポート

本レポートと同じKEY WORD(asia)の最新刊レポート


よくあるご質問


Persistence Market Research社はどのような調査会社ですか?


パーシスタンスマーケットリサーチ(Persistence Market Research/PMR)は独自の方法論を用いたデータ解析と市場調査をベースに広範な産業調査報告書とカスタム調査を提供しています... もっと見る


調査レポートの納品までの日数はどの程度ですか?


在庫のあるものは速納となりますが、平均的には 3-4日と見て下さい。
但し、一部の調査レポートでは、発注を受けた段階で内容更新をして納品をする場合もあります。
発注をする前のお問合せをお願いします。


注文の手続きはどのようになっていますか?


1)お客様からの御問い合わせをいただきます。
2)見積書やサンプルの提示をいたします。
3)お客様指定、もしくは弊社の発注書をメール添付にて発送してください。
4)データリソース社からレポート発行元の調査会社へ納品手配します。
5) 調査会社からお客様へ納品されます。最近は、pdfにてのメール納品が大半です。


お支払方法の方法はどのようになっていますか?


納品と同時にデータリソース社よりお客様へ請求書(必要に応じて納品書も)を発送いたします。
お客様よりデータリソース社へ(通常は円払い)の御振り込みをお願いします。
請求書は、納品日の日付で発行しますので、翌月最終営業日までの当社指定口座への振込みをお願いします。振込み手数料は御社負担にてお願いします。
お客様の御支払い条件が60日以上の場合は御相談ください。
尚、初めてのお取引先や個人の場合、前払いをお願いすることもあります。ご了承のほど、お願いします。


データリソース社はどのような会社ですか?


当社は、世界各国の主要調査会社・レポート出版社と提携し、世界各国の市場調査レポートや技術動向レポートなどを日本国内の企業・公官庁及び教育研究機関に提供しております。
世界各国の「市場・技術・法規制などの」実情を調査・収集される時には、データリソース社にご相談ください。
お客様の御要望にあったデータや情報を抽出する為のレポート紹介や調査のアドバイスも致します。


詳細検索

このレポートへのお問合せ

03-3582-2531

電話お問合せもお気軽に

 

 

2025/12/05 10:26

156.12 円

182.18 円

210.73 円

ページTOPに戻る